Til ca 20 personer.
Ingredienser:
5kg stegeben
1.5kg røget bacon
2.5kg ribbensteg
1350g fin hakket grønkål
2kg vildmose kartofler
2kg gulerødder
1 selleri
5-6 porer
Fremgangs måde
Du kan koge det hele i 1 eller 2 gryder, hvis det er i 2, skal du fordele de forskellige slags kød i begge gryder.
Kog Ben, røget bacon, ribbensteg i 2 timer og 15 minutter, lad det derefter stå og trække i 15 minutter.
Skræl og snit kartofler, gulerødder, porer og selleri i passende størrelser.
Når kødet er kogt og har trukket 15 min.
Tag kødet op af gryden og si suppen over i en stor suppe gryde.
Kom kartofler, selleri, gulerødder og porer i gryden og lad det koge i 25 min.
Tilsæt det fint hakkede grønkål.
Tag 3 dl. Maizena og 3 dl. vand og rør det rundt i en skål.
Hæld derefter indholdet i suppen under forsigtig omrøring.
Smag til med salt.
Giv det et opkog.
Servering:
Serveres med side tallerken til ben og rugbrød med sylte, røget bacon og ribbensstegen.
God appetit