Grønkåls suppe

Grønkåls suppe

Til ca 20 personer.

 

Ingredienser:

 

5kg stegeben

1.5kg røget bacon

2.5kg ribbensteg

1350g fin hakket grønkål

2kg vildmose kartofler

2kg gulerødder

1 selleri

5-6 porer

 

 

Fremgangs måde

 

Du kan koge det hele i 1 eller 2 gryder, hvis det er i 2, skal du fordele de forskellige slags kød i begge gryder.

 

Kog Ben, røget bacon, ribbensteg i 2 timer og 15 minutter, lad det derefter stå og trække i 15 minutter.

 

Skræl og snit kartofler, gulerødder, porer og selleri i passende størrelser.

 

Når kødet er kogt og har trukket 15 min.

Tag kødet op af gryden og si suppen over i en stor suppe gryde.

 

Kom kartofler, selleri, gulerødder og porer i gryden og lad det koge i 25 min.

 

Tilsæt det fint hakkede grønkål.

 

Tag 3 dl. Maizena og 3 dl. vand og rør det rundt i en skål.

 

Hæld derefter indholdet i suppen under forsigtig omrøring.

 

Smag til med salt

 

Giv det et opkog.

 

Servering:

Serveres med side tallerken til ben og rugbrød med sylte, røget bacon og ribbenstegen.

 

God appetit

 

 

Nuller & Pusle's side